Volkswagen і китайський стартап вмонтують ШІ у дзеркало заднього виду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen і китайський стартап вмонтують ШІ у дзеркало заднього виду

Технології&Авто
597
Volkswagen Group China інвестувала $180 млн у рамках раунду фінансування D в китайський стартап Mobvoi, який спеціалізується на розпізнаванні мови і штучному інтелекті. Компанії заявили, що планують створити спільне підприємство для розробки автомобільних додатків на основі новітніх технологій розпізнавання голосу і природної мови.
Спільні зусилля Mobvoi і Volkswagen є важливою віхою для розвитку штучного інтелекту та автомобільної промисловості в Китаї. Взаємодія людини і машини в автомобілі є ключовим напрямком діяльності Mobvoi. Спільне підприємство буде розробляти продукти для ряду моделей автомобілів Volkswagen, а також для інших автомобільних брендів.
У числі перших продуктів буде розумне дзеркало заднього виду Mobvoi, яке виконує функції навігатора і дозволяє обмінюватися повідомленнями, а також бортова інформаційно-розважальна система, керована голосом. Новоспечені партнери вважають, що ці технології будуть затребувані і іншими виробниками автомобілів.
Mobvoi була заснована в 2012 році колишніми науковими працівниками Google — Чі Чжифеєм і Майком Леєм, які пішли з американської компанії, щоб заснувати свою, яка розробляє технологію розпізнавання та обробки китайської мови для розумних переносних пристроїв. Наприклад, продуктами компанії є розумний годинник Ticwatch, дзеркало заднього виду Ticmirror і мобільний додаток Ticauto, що дозволяє керувати смартфоном за допомогою голосових команд. У 2015 році Mobvoi стала стратегічним партнером Android Wear — операційної системи Google для розумного годинника і інших натільних пристроїв.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас