У Сінгапурі з'явилися роботи-охоронці для патрулювання приміщень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Сінгапурі з'явилися роботи-охоронці для патрулювання приміщень

Технології&Авто
238
Днями компанія Ademco Security Group запустила сервіс для організацій, які орендують роботів для патрулювання. 1,6-метрові чотириколісні роботи S5, обладнані 7 камерами, можуть виявляти порушення безпеки і повідомляти про них, наприклад, попередити про пожежі, затоплення і так далі.
Роботи працюють в автономному режимі, ними не можна керувати дистанційно — тільки стежити за тим, що відбувається навколо робота. Виробник повідомляє, що 160-кілограмовий робот зможе повідомити про злочин, наприклад, про проникнення злодіїв в приміщення, але не зможе перешкодити зловмисникам або налякати їх.
Оренда коштує недешево — $7,5 тисячі в місяць. Виходить, що година роботи робота коштує близько $10,4. Хоча в Ademco вважають, що це не так вже і дорого, наводячи приклад, коли компанії витрачають до $4 тисяч на місяць на одного працівника служби безпеки, який працює 12 годин за зміну, або $8 тисяч щомісяця для забезпечення цілодобової охорони.
S5 може знімати все, що відбувається навколо на 360 градусів. Робот може фіксувати номерні знаки автомобілів, а також записувати відео. Одна з його камер може знімати в режимі панорами і обладнана функцією потужного збільшення, що дозволяє їй бачити далі, ніж дозволяє людський зір. У разі виявлення підозрілих дій охоронець, який спостерігає за подіями віддалено, може продовжувати стежити за перебігом розвитку подій.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас