У Росії перероблятимуть старі іномарки на електромобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії перероблятимуть старі іномарки на електромобілі

Технології&Авто
2244
Будівництво першого в Росії заводу електромобілів планується почати навесні 2018 році в Примор’ї. Це буде спільне підприємство російської групи компаній «Сумоторі» (Артем, Приморський край) і японської корпорації Arai Shoji. СП отримало назву «Прометей».
Під розвиток російсько-японського проекту зарезервовано земельну ділянку площею 3 га, йде опрацювання бізнес-плану та проектування. «Прометей», однак, не стане розробляти і виробляти електрокари з нуля, а займеться адаптацією під електродвигуни старих японських малолітражок. Це не вимагатиме великих витрат, технологія масової переробки автомобілів з ДВС на електрокари вже обкатана (перш за все, в Китаї).
Про перший в Росії проект масового виробництва електромобілів на майданчику XXII саміту губернаторів регіонів країн Північно-Східної Азії, що проходив в японській префектурі Тотторі, розповів генеральний директор ГК «Сумоторі» Віталій Веркеєнко. За його словами, для реалізації проекту вже зареєстровано спільне підприємство «Прометей», подана заявка на отримання статусу резидента території випереджаючого розвитку «Надєждинська».
На першому етапі компанія планує виробляти до 5 тисяч електромобілів на рік на базі вживаних автомобілів з Японії. В даний час в Приморському краї зареєстровано 1,1 млн автомобілів, понад 90% з яких були зроблені в Японії і імпортовані в Росію як старі. На майданчику також розміститься перший на Далекому Сході завод з утилізації автомобілів, що виробили свій ресурс, який спочатку планувалося організувати на базі існуючих потужностей «Сумоторі», сказав Веркеєнко.
«Прометей» не буде створювати власний електромобіль з нуля, як це зробила, наприклад, Tesla. І навряд чи обладнання, що встановлюватиметься на старі японські малолітражки, зробить їх здатними до дальніх поїздок — запас ходу на одному заряді акумуляторної батареї, напевно, буде не дуже великим. Тим не менш, можливість появи в Росії першого заводу з випуску легкових автомобілів на електротязі не може не тішити.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас