В уряді розповіли, як буде розраховуватися підвищення пенсій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В уряді розповіли, як буде розраховуватися підвищення пенсій

Особисті фінанси
3402
Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що у зв’язку з підвищенням мінімальної заробітної плати надходження до Пенсійного фонду зросли на 37%, що дозволить провести осучаснення пенсій.
За його словами, рівень підвищення пенсійних виплат буде розраховуватися за формулою, яка враховує страховий стаж та розмір внесків.
«Починаючи з 2000 року, всі внески персоніфіковані – можна подивитися і порівняти свій внесок із середньою заробітною платою за той місяць, у якому сплачено внесок, і розрахувати відповідний коефіцієнт», – пояснив він.
Що стосується періоду до 2000 року, за словами міністра, для цієї групи пенсіонерів також є методика.
«Ключовим елементом цієї формули є показник середньої заробітної плати, який з 2012 року не переглядався. Уявіть, в цьому році у пенсіонера, який йде на пенсію, цей показник 3,7 тис. гн, в минулому році – 3,2 тис грн, а у пенсіонера до 2012 року – 1,197 тис. грн», – зазначив він.
Рева підкреслив, що саме для врегулювання цього величезного розриву в рівні пенсій і проводиться осучаснення пенсій.
«Той, хто сьогодні йде на пенсію, мало того, що отримує високу пенсію, але ще й може працювати, більш-менш в силу і здоров’я. В результаті люди, які досягли так званого віку «немічності» і відчувають великі потреби в лікуванні та купівлі ліків, опиняються в гіршому стані, ніж ті, які йдуть на пенсію зараз», – зазначив міністр.
При цьому він зазначив, що уряд не піде на підвищення дотацій Пенсійного фонду, які на сьогодні вже досягли 141 млрд грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас