Члени Транскаспійського маршруту запропонували Україні спільне підприємство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Члени Транскаспійського маршруту запропонували Україні спільне підприємство

Казна та Політика
499
Голови залізниць Азербайджану, Грузії, Казахстану та Киргизстану запропонували Україні спільне підприємство у рамках Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби кабміну.
Згідно з повідомленням, прем’єр-міністр Гройсман у вівторок провів зустріч із головами залізниць Транскаспійського регіону.
Повідомляється, що Україна в рамках розвитку свого транзитного потенціалу готова взяти участь у створенні нових транспортних коридорів і приєднатися до наявних маршрутів, утворених в напрямку Південь-Захід із Середньої Азії через Грузію та Азербайджан у напрямку Європи.
Гройсман наголосив, що співпраця в транспортній сфері з країнами-членами ГУАМ і партнерами України в Середній Азії – це пріоритет, який розділяють і в уряді України, і в урядах країн-партнерів.
“Під час розмови голови залізничних компаній Азербайджану, Грузії, Казахстану та Киргизстану запропонували уряду України активно долучитися до розвитку Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту і, можливо, створити спільне підприємство, яке дозволило б реалізувати принцип “єдиного вікна” при обробці вантажів, що йдуть цим маршрутом”, – йдеться в повідомленні.
Голови компаній наголосили, що це могло б стати значною конкурентною перевагою країн у використанні транзитних можливостей.
“Наше об’єднання дасть добрий результат для наших держав. Вносьте пропозицію”, – наводить слова прем’єра його прес-служба.
Нагадаємо, “Укрзалізницю” включили до складу Міжнародної асоціації “Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут”.
Раніше уряди Грузії, України, Азербайджану та Молдови підписали протоколи щодо створення ЗВТ та взаємного визнання результатів митних процедур.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас