Adidas і стартап Carbon візьмуться за 3D-друк взуття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Adidas і стартап Carbon візьмуться за 3D-друк взуття

Фондовий ринок
718
Adidas запустила виробництво кросівок з 3D-друкованою підошвою. Зробити технологію 3D-друку швидшою і дешевшою компанії допоможе стартап з Кремнієвої долини Carbon. Колекцію Futurecraft 4D планується випустити на масовий ринок у наступному році.
Бренди починають придивлятися до технологій 3D-друку — вона дозволяє створювати одяг під індивідуальні вимоги покупця. Конкуренти Adidas Nike, Under Armour і New Balance — також експериментували з 3D-друком, проте, їхні розробки поки що не просунулися далі створення прототипів.
Причина — 3D-принтери поки що працюють повільніше і обходяться дорожче, ніж традиційне виробництво з пластику. Тим не менш, Adidas заявляє, що її партнерство зі стартапом з Кремнієвої долини під назвою Carbon допоможе подолати ці труднощі. Нещодавно ця компанія оголосила, що удосконалила 3D-принтер, і тепер він може друкувати в 100 разів швидше, ніж раніше.
За словами Герда Манца, керівника відділу технологічних інновацій Adidas, використання 3D-друку у виробництві взуття стане важливою подією не тільки для самої компанії, але і в цілому для галузі. В цьому році Adidas сподівається продати 5 тисяч пар кросівок з колекції Futurecraft 4D, а в наступному — вже 100 тисяч, тому що Carbon обіцяє знизити час на друк однієї підошви з 1,5 годин до 20 хвилин. У яку суму такі кросівки обійдуться покупцям – поки що невідомо.
В кінці минулого року Adidas вже продала кілька сотень пар кросівок з підошвою, надрукованою на 3D-принтері, за $333, але взуття виявилося жорстким і важким, а на друк йшло по 10 годин.
Також у березні цього року Adidas відкрила магазин, де речі підбираються 3D-скануванням. У Берлінському магазині бренду можна замовити 3D-в’язаний светр — його можна отримати за чотири години і €200 (близько $215).
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас