Канада хоче вивести економіку зі стагнації за допомогою ШІ-розробок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Канада хоче вивести економіку зі стагнації за допомогою ШІ-розробок

Технології&Авто
658
За прогнозами експертів, до 7 мільйонів канадців можуть залишитися без роботи через автоматизацію. Однак країна не збирається відмовлятися від ШІ-розробок — навпаки, влада Канада сформулювала Національну стратегію розвитку штучного інтелекту і залучила кращих експертів. Влада вважає, що нові технології допоможуть вивести економіку країни з стану стагнації і повернути кращих експертів на батьківщину.
Канада, як і Китай, в останні роки переживає витік фахівців в галузі штучного інтелекту. Сусідство з США тільки погіршує ситуацію: молоді вчені спокушаються вигідними умовами, які їм готові надати Google, Facebook і Apple. Кількість канадських стартапів зростає, але рано чи пізно багато з них переїжджають в Каліфорнію — епіцентр венчурних капіталів, бізнес-експертизи та оптимізму.
Повернення ШІ на батьківщину стало новим пріоритетом для канадських компаній, університетів, ІТ-фахівців та уряду. У країни є відповідний бекграунд в особі Джеффрі Хінтона, Річарда Саттона і Йошуа Бенджіо, які стояли біля витоків машинного навчання нейромереж.
ШІ може врятувати канадську економіку, яка довгий час перебувала в стані стагнації. Найбільший виробник телекомунікаційного устаткування Nortel оголосив себе банкрутом у 2009 році і на шість наступних років припинив свій розвиток. BlackBerry — у минулому лідер мобільних розробок — вже давно не відіграє значної ролі на ринку смартфонів.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас