Малий і середній бізнес України здобув підтримку Німеччини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Малий і середній бізнес України здобув підтримку Німеччини

Фондовий ринок
1182
Подією минулого тижня у бізнес-середовищі стало підписання Національним банком України, Міністерством фінансів України та німецьким банком KfW програми з підтримки фінансування малих і середніх підприємств на 300 млн. грн. Підписання відбулося в рамках Першого Фінансового Ярмарку, який проходив в Києві. НБУ, Мінфін та KfW є акціонерами Німецько-Українського фонду, який буде реалізовувати програму. Що ж це за програма і як можна отримати фінансування?
Малий і середній бізнес України здобув підтримку Німеччини
Про Програму
Нова програма націлена на підтримку інвестиційних проектів малих і середніх підприємств України, які виробляють імпортозамінну продукцію. В рамках цієї програми підприємства зможуть отримати кредити на придбання або модернізацію виробничого обладнання і приміщень, а також на фінансування заходів щодо просування власної продукції на національному і світовому ринках у національній валюті.
Нова програма НУФ реалізується в рамках позики Уряду Німеччини, яка була надана Україні в розмірі 10 млн. євро. Проте фінансування інвестиційних проектів МСБ через банки-партнери НУФ буде здійснюватись в національній валюті, що стало можливим завдяки фінансовій допомозі Європейської Комісії, наданої Німецько-Українському Фонду через KfW у розмірі 5 млн. євро для відшкодування можливих збитків від курсової різниці. Також валютні збитки приймає на себе і НУФ, звільняючи банки-партнери та їхніх позичальників від можливих курсових різниць за кредитами.
При цьому вартість кредитних коштів у гривні для МСП становитиме приблизно 17%, що нижче від середньоринкового рівня.
Для кого
Скористатися кредитом за програмою зможуть фізичні особи-підприємці або підприємства з кількістю працівників не більше ніж 250 осіб і річним доходом не більше ніж 10 млн євро в еквіваленті, які ведуть діяльність не менше ніж 3 роки, мають дохід за останні 4 квартали поспіль і позитивну кредитну історію в банку не менше ніж 12 місяців і не належать великим компаніям. Максимальний строк інвестиційного кредиту – 6 років, а кредиту на поповнення оборотних коштів – 2 роки.
Пріоритетними галузями для інвестиційних кредитів за програмою є сільське господарство, переробна промисловість, готельний і ресторанний бізнес, а також проекти у сфері енергоефективності та відновлюваної енергетики.
Малий і середній бізнес України здобув підтримку Німеччини
Що нового
Важливою відмінністю нової програми від попередніх програм НУФ стало запровадження системи бонусів для банків-партнерів НУФ залежно від частки інвестиційних кредитів в кредитному портфелі МСБ банку, частки пріоритетних кредитів у загальному розмірі інвестиційних кредитів і в залежності від кількості створених робочих місць на підприємствах МСБ в рамках нової програми.
Як МСБ отримати кредит
Для отримання такого кредиту підприємцю потрібно звернутися до одного з банків-партнерів Німецько-Українського фонду. Сьогодні це: «МЕГАБАНК», «КРЕДОБАНК», «КРЕДИТВЕСТ БАНК», «ПроКредит Банк», «УКРГАЗБАНК», «Ощадбанк». За 20 років роботи фонду в рамках його програм підтримку фінансування отримали вже понад 162 тис. суб’єктів малого і середнього бізнесу на загальну суму близько 754 млн євро.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас