2016 рік став рекордним за введенням потужностей відновлюваної енергетики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

2016 рік став рекордним за введенням потужностей відновлюваної енергетики

Енергетика
670
За даними спільної доповіді Програми ООН з навколишнього середовища та дослідницької організації Bloomberg New Energy Finance, в минулому році було введено в експлуатацію 138,5 ГВт нових потужностей у сфері відновлюваної енергетики. Це на 9% більше, ніж у 2015 році.
Додані потужності відновлюваної енергетики (вітряна, сонячна, геотермальна, приливна, гідроенергетика, а також спалювання біомаси та відходів) в минулому році склали 55% потужності всіх нових енергетичних установок, і це абсолютний рекорд, пише видання Science Daily, спираючись на результати доповіді.
Водночас обсяг світових інвестицій у відновлювану енергетику порівняно з 2015 роком впав на 23% (до $241,6 млрд). В першу чергу це пов’язано з різким зниженням вартості виробництва чистої енергії: капітальні витрати на вироблення мегават сонячної і вітряної енергії в минулому році впали більше, ніж на 10%. В результаті стало можливо встановити більше відновлюваних енергопотужностей за набагато менші гроші.
Більше половини всіх нових установок у сфері відновлюваної енергетики припадає на сонячні панелі — в минулому році було встановлено 78 ГВт нових сонячних потужностей. За прогнозом дослідницької компанії GTM Research, в 2017 році ці показники зростатимуть: загальна потужність нових сонячних електростанцій складе 85,4 ГВт, а вартість сонячної енергії впаде нижче 2 центів за кВт⋅год.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас