Мережа АЗС ОККО змінила власника — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мережа АЗС ОККО змінила власника

Фондовий ринок
5241
У лютому 2017 року мережа АЗС ОККО провела заміну юридичної особи з ПП “ОККО Нафтопродукт” на “ОККО Рітейл” для всіх своїх майже 300 АЗС. Про це свідчать дані з реєстру Міністерства юстицій.
Новий власник компанії з невідомих причин є практично тезкою керуючого юрособи компанії WOGТОВВОГ Рітейл”.
Експерти паливного ринку і раніше відзначали прагнення ОККО, переважно за частиною маркетингових ходів, наслідувати WOG. Але тепер у компаній ще й схожі назви керівних структур.
У ОККО цю інформацію поки що не коментують. Чим викликано бажання позичити назва у колег по ринку – теж не аргументують.
За даними профільного видання OilNews, зміна операційних компаній властива більшості українських мереж АЗС. Найчастіші зміни характерні для національної мережі, об’єднаній групою “Приват”. При цьому, за словами учасників ринку, зміна юросіб може свідчити про наявність у компаній, що управляють, невиконаних зобов’язань перед держорганами і/або претензій з їхнього боку. Крім того, перереєстрація дозволяє мережам уникати штрафів від АМКУ, а також ухилятися від відповідальності в разі претензій комітету про змову на локальних ринках.
Як повідомлялося раніше, у жовтні 2016 року АМКУ оштрафував мережу АЗК ОККО майже на 88 млн грн за “узгоджені антиконкурентні дії на ринку”.
І до цього часу ОККО заявляли, що штраф платити не мають наміру та оскаржать його в суді.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас