Чого чекати від курсу цього тижня? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чого чекати від курсу цього тижня?

Валюта
2665
Зміцнення гривні порівняно з минулим тижнем трохи сповільнилося, водночас можна відзначити, що на повідомлення про відставку Валерії Гонтаревої з посади голови НБУ ринок ніяк не відреагував.
Про це порталу Finance.UA повідомив Вадим Іосуб, старший аналітик Альпарі.
За минулий тиждень офіційний курс долара США, встановлений НБУ, знизився з 27,02 грн до 26,97 грн, або на 0,2%. Середньозважений курс долара на міжбанку, за даними регулятора, за цей же час спустився з 27,02 грн до 26,95 грн, або на 0,3%.
Середні курси купівлі/продажу долара на готівковому ринку в банках скоротилися за тиждень з 26,82/27,08 до 26,76/27,02. Таким чином, як купівля, так і продаж знизилися на 0,2%, при цьому спред між середнім продажем і середньою купівлею зберігся на рівні 1,0%.
“Новий тиждень розпочався з повідомлення про відставку Валерії Гонтаревої з посади голови Нацбанку, причому на відміну від безлічі попередніх чуток на цю тему, новина отримала офіційне підтвердження. Характерно, що ринок практично не відреагував як на кредит МВФ, так і на відставку Гонтаревої, що свідчить в першу чергу про те, що обидві новини були очікуваними і не принесли ринкам якоїсь нової інформації. Співвідношення попиту і пропозиції під впливом фундаментальних факторів збереглося у вигляді незначного перевищення пропозиції іноземної валюти, що і спричинило продовження «повзучого» зміцнення гривні”, – зазначає Іосуб.
За словами експерта, плавне зміцнення гривні на розпочатому тижні збережеться. До його кінця офіційний курс долара НБУ і долар на міжбанку знизяться ближче до 26,9 грн. Готівковий долар у банках буде котируватися по 26,7/27,0 грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас