У метрополітені озвучили причину підвищення вартості проїзду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У метрополітені озвучили причину підвищення вартості проїзду

Особисті фінанси
1240
До кінця поточного року вартість проїзду в столичній “підземці” планують збільшити приблизно на 50% – до 6 грн.
Про це розповів заступник керівника КП “Київський метрополітен” Дмитро Пеклун.
Чиновник ствердно відповів на питання про те, чи планує підприємство підвищити вартість проїзду: “Плануємо, тому що подорожчала електроенергія. Подорожчала в рази, а це основний ресурс, який ми використовуємо для перевезень. Постійно дорожчають комплектуючі, витратні матеріали, індексується і зростає зарплата. Підприємство не може собі дозволити працювати в збиток”.
“Є кілька методик розрахунку тарифу. Основна – інвестиційна складова. Ми закладаємо туди розвиток метрополітену – будівництво нових станцій, придбання рухомого складу. Якщо так, то тариф теоретично може бути, як в Європі. Але, думаю, підвищення може бути в межах 50%”, – додав він.
При цьому чиновник зняв з комунального підприємства відповідальність за таке непопулярне рішення.
“Потрібно розуміти, що метро може дати обгрунтування нового тарифу, але не може підвищити вартість проїзду. Це робить міська влада”, – пояснив Пеклун.
Крім того, за словами заступника голови “Київського метрополітену”, вже до початку нового року підприємство планує відмовитися від жетонів і “ до наступного увійти з оновленою системою оплати проїзду”.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас