Економіст пояснив, чому топ-чиновники зберігають гроші не у гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіст пояснив, чому топ-чиновники зберігають гроші не у гривні

Світ
1782
Керівництво країни і топ-чиновники зберігають гроші в іноземній валюті. Роблять так через більшу обізнаність про ситуацію в Україні. Зараз співвідношення вкладів становить 1:600 на користь іноземної валюти.
“Співвідношення гривневих вкладів топ-чиновників до їхніх вкладів в інвалюті склало 1: 600 на користь останніх. Перші особи країни не бажають мати справу з гривнею. Це показало торішнє е-декларування. У той час як у середньому по країні дане співвідношення фактично становило 1:1. Виходить, чим вище поінформованість про стан справ у державі, тим менше бажання мати справу з гривнею”, – розповідає економіст Сергій Кораблін.
“Пояснюючи свою тотальну прихильність до твердої іноземній валюти та готівкових коштів, міністри з депутатами почали навперебій розповідати – не вірять банківській системі, гривні, судам та державним інститутам. На цьому тлі рельєфно проглядається роль офшорів, які уособлюють втечу українського капіталу під захист іноземних держав.
Офшори залучають політиків і бізнес, як обмінні пункти – простих громадян, які намагаються зберегти крихти своїх накопичень. Але якщо мотиви одних зрозумілі, то для політиків це тест на профнепридатність. Високий рівень доларизації української економіки – показник не стільки обмінного курсу та інфляції, скільки якості державних інститутів”.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас