Данія має намір заблокувати "Північний потік-2" — ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данія має намір заблокувати "Північний потік-2" — ЗМІ

Енергетика
753
Уряд Данії запропонував змінити законодавство, щоб дати йому можливість заблокувати будівництво газопроводу Nord Stream 2.
В даний час такого роду проект може бути зупинено з екологічних міркувань. Уряд пропонує дати можливість владі накладати заборону також з міркувань національної безпеки і пріоритетів зовнішньої політики.
Як заявило міністерство енергетики країни, питання про газопровід повинно бути також розглянуто Європейською комісією. Зараз у Брюсселя немає формальних підстав для розгляду цього питання.
Оператор проекту Nord Stream 2 AG вже направив Фінляндії, Швеції, Данії та Німеччині звіт про оцінку впливів на навколишнє середовище (Звіт Еспо), в якому представлені потенційні екологічні транскордонні впливи проекту нового газопроводу через Балтійське море.
Газопровід “Північний потік-2”, що проходить через виняткові економічні зони і (або) територіальні води п’яти перерахованих вище країн, підпадає під дію Конвенції Європейської комісії ООН про оцінку впливу на навколишнє середовище в транскордонному контексті (Конвенції Еспо).
За матеріалами:
euronews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас