Сбербанк і покупець української "доньки" спростували негрошовий характер угоди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сбербанк і покупець української "доньки" спростували негрошовий характер угоди

Фондовий ринок
375
Сбербанк Росії спростував повідомлення про те, що операція з продажу українського дочірнього банку є не грошовою.
“Інформація про те, що в угоді про продаж ПАТ Сбербанк (Київ) відсутня грошова складова, не відповідає дійсності. В рамках підписаних угод умови угоди не розкриваються”, – цитує Інтерфакс-Україна прес-службу кредитної організації.
Нагадаємо, що раніше Нова газета повідомила, що в угоді з продажу української “доньки” російського Сбербанку про гроші мова не йде.
За даними видання, в рахунок оплати за український актив один з покупців, Григорій Гусельников, передає Сбербанку 98% російського Норвік банку (бренд Вятка-банк в Кіровській області), земельну ділянку на $13,6 млн, готелі Хілтон Єкатеринбург ($19,8 млн) і Хілтон Можайськ ($25,5 млн). Також, за даними видання, передати передбачалося рефінансовані кредити операторів Хілтон Кіров і Хілтон Пермь на $23,4 млн.
“Це все вигадки, які незрозуміло звідки взялися”, – повідомив Інтерфаксу Гусельников, коментуючи інформацію про негрошовий характер угоди.
У прес-службі Сбербанку відмовилися прокоментувати, чи буде російський Норвік банк переданий Сбербанку в ході операції з продажу української кредитної організації.
Нагадаємо, що Сбербанк Росії заявив про продаж 100% акцій українського дочірнього банку.
Пізніше стало відомо, що головним акціонером українського Сбербанку стане громадянин Великобританії Саїд Гуцерієв.
Пізніше він заявив, що після завершення угоди із продажу української “доньки” Сбербанку РФ актив буде перейменований в Norvik Ваnkа.
“Банк буде перейменовано. Судячи з цього, він буде носити ім’я Norvik Ваnkа, тому що він буде дочірнім по відношенню до європейського Norvik Ваnkа”, – сказав Гусельников.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас