Клімкін попросив українців не хвилюватися, якщо їх будуть перевіряти на кордонах ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клімкін попросив українців не хвилюватися, якщо їх будуть перевіряти на кордонах ЄС

Казна та Політика
1352
Вчора Європарламент проголосував за надання Україні безвізового режиму. Для остаточного скасування віз українцям залишилося дочекатися формальних процедур, повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.
“Наступний крок – це рішення послів і постійних представників країн-членів ЄС, які формально завершують процес, дають відмашку на те, щоб Рада ЄС прийняла відповідне рішення. А потім це рішення буде підписане представниками Мальтійського головування і президентом Європарламенту, опубліковане і набуде чинності”, – сказав Клімкін у Верховній Раді під час “Години запитань до уряду”.
Він нагадав, що безвізовий режим буде працювати для 30 країн: це 26 країн-членів ЄС (для Великобританії та Ірландії існує окрема візова практика), а також чотири європейські країни, які фактично приєдналися до Шенгену – Норвегія, Швейцарія, Ісландія і Ліхтенштейн.
Голова МЗС підкреслив, що безвіз буде працювати для власників біометричних паспортів, для короткострокових поїздок.
“Відсьогодні працює новий регламент ЄС, спрямований на підвищення безпеки. Він працює абсолютно для всіх. Це означає, що можуть бути додаткові перевірки. Тому якщо ви на хвилину довше перетинаєте кордон, не хвилюйтеся”, – додав Клімкін.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас