Гонтарева розповіла, що дозволило Україні отримати транш від МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гонтарева розповіла, що дозволило Україні отримати транш від МВФ

Казна та Політика
1298
Глава Національного банку Валерія Гонтарева вважає, що Україна отримала транш від Міжнародного валютного фонду багато в чому завдяки проведенню всеосяжної банківської реформи.
Про це глава Нацбанку Валерія Гонтарева написала у статті для Wall Street Journal.
Вона підкреслює, що Україна не отримала черговий транш фінансової допомоги від МВФ, якщо б не провела всеосяжну банківську реформу.
Її результатом стало закриття 88 банків з 180, існуючих у країні.
“Серед них були банки, які не дотримувалися міжнародних правил і виконували функцію приватних банків олігархів. Багато були тісно пов’язані з криміналітетом. Деякі просто займалися фінансуванням бізнесу акціонерів. Інші крали вклади клієнтів”, – описує Гонтарева проблеми, з якими зіткнулася під час проведення реформи.
Ще одним успішним результатом своєї діяльності глава Нацбанку назвала націоналізацію Приватбанку, в діяльності якого було виявлено низку проблем.
За її словами, рішучі заходи її команди дозволили захистити депозити 20 млн українців, які зберігали гроші саме в цьому банку.
5 квітня МВФ перерахував Україні транш на 1 млрд доларів.
Всього з початку реалізації програми EFF у березні 2015 року Україна вже отримала від МВФ чотири транші за програмою розширеного фінансування на суму 8,5 млрд доларів.
Національний банк очікує, що до кінця 2017 року отримає ще три транші фінансування за програмою EFF на загальну суму близько 4,5 млрд доларів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас