Після 20-річного польоту космічний зонд Cassini згорить в атмосфері Сатурна (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Після 20-річного польоту космічний зонд Cassini згорить в атмосфері Сатурна (відео)

Світ
1135
Американське агентство NASA оголосило про завершальний етап місії космічного апарату Cassini, який подарував нам неймовірні фото віддалених куточків Сонячної системи — Сатурна і його супутників. Серію команд, які почнуть фінальний етап місії, передадуть на Cassini 11 квітня цього року. А 26 квітня космічний апарат почне завершальну стадію досліджень, «пірнаючи» в 2400-кілометровий проміжок між величезною газовою планетою та її кільцями.
Апарат був запущений в космос в 1997 році, а з 2004 року перебуває на орбіті навколо Сатурна. Зараз у нього закінчується ресурс, і в середині вересня, за розрахунками NASA, він остаточно впаде в атмосферу планети.
Під час перебування на орбіті навколо газової планети Cassini допоміг зробити безліч відкриттів, включаючи глобальний океан з ознаками гідротермальної активності під поверхнею крижаного супутника Енцелада і рідкі метанові моря на іншому супутнику газового гіганта — Титані. Зображення, передані апаратом, також дозволили краще вивчити структуру кілець Сатурна (і взагалі, гарні фото Сатурна, які ви бачили в інтернеті в останні роки — його заслуга).
За матеріалами:
ain.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас