Поліція затримала 4 фігурантів у справі "Хрещатика" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поліція затримала 4 фігурантів у справі "Хрещатика"

Кримінал
504
Київські правоохоронці затримали чотирьох банківських працівників, які переховувалися від слідства за привласнення 50 млн грн.
Як повідомляє прес-служба поліції Києва, правоохоронці встановили причетність до заволодіння грошовими коштами клієнтів ПАТ «КБ «Хрещатик» 16 посадових осіб, з яких четверо фігурантів намагалися уникнути відповідальності.
Слідчі кілька років вели досудове розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину організованою групою), ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1, 2 ст. 366 (службове підроблення) КК.
«Зараз, за погодженням з прокуратурою міста Києва, 16 посадовим особам повідомлено про підозру у вчиненні 172 епізодів протиправної діяльності, яка тривала більш ніж три роки», – йдеться в повідомленні.
У поліції уточнили, що діючи в складі організованої групи, зловмисники заволоділи грошовими коштами клієнтів банку на загальну суму понад 50 млн грн. Слідство встановило десятки незаконних схем присвоєнь, серед яких використання клієнтських депозитів для власних потреб. Досудове розслідування у кримінальному провадженні закінчено. Обвинувальний акт направлено до суду.
«Що стосується чотирьох затриманих, то зараз їм повідомлено про підозру, вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна», – додали в Нацполіції.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас