Україна посідає четверте місце в світі за експортом кукурудзи — МінАП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна посідає четверте місце в світі за експортом кукурудзи — МінАП

Аграрний ринок
477
Заступник міністра аграрної політики і продовольства Олена Ковальова заявила, що Україна експортує свою продукцію в більш ніж 190 країн світу і займає провідні позиції на світовому ринку. Про це повідомили в прес-службі Міністерства аграрної політики і продовольства України.
“Вже сьогодні Україна займає 4-е місце на світовому ринку з експорту кукурудзи, 3-е — на ринку ячменю і 6-е — на ринку пшениці, 11-е — з експорту борошна, 12-е — з експорту пластівців”, — заявила Ковальова. За її словами, такі місця у світовому експорті — не межа. Мінагрополітики спільно з громадськими асоціаціями, представниками бізнесу та наукових кіл працює над тим, щоб Україна забезпечувала попит світового ринку.
Нагадаємо, раніше повідомили, що український експорт ягід журавлини, чорниці та інших плодів цього роду склав в 2016 році 2,9 тисячі тонн, що в 3,3 рази більше, ніж у 2015 році. Найбільшими імпортерами українських ягід за цією категорією стали Польща (1418 тонн), Нідерланди (613 тонн) і Білорусь (541 тонна). Загалом, зовнішні поставки цих ягід принесли в минулому році 6,9 млн доларів валютної виручки.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас