Австралійські банки програють битву з Apple Pay — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австралійські банки програють битву з Apple Pay

Фондовий ринок
780
Австралійська комісія з питань конкуренції та захисту споживачів (ACCC ) відмовила банкам Commonwealth Bank of Australia, Westpac, National Australia Bank, Bendigo і Adelaide Bank в колективному проханні не вводити безконтактну платіжну систему Apple Pay.
Це рішення закінчує тривалу і запеклу боротьбу між найбільшими банками країни і Apple за доступ до NFC-терміналів в смартфонах iPhones. Пояснюючи претензії ACCC, банки пояснювали, що прагнули запропонувати своїм клієнтам-користувачам смартфонів Apple інтегровані цифрові гаманці як альтернативу Apple Pay.
«Хоча ACCC визнає право банків колективно вести переговори і бойкотувати, але це може поставити їх у більш вигідну позицію в порівнянні з Apple», – говорить голова ACCC Рід Сімс.
Це б означало значну нерівність умов конкуренції за частку на ринку між Apple і Google.
«Apple Wallet та інші мультивалютні цифрові гаманці можуть збільшити конкуренцію між банками, полегшуючи перехід споживачів між постачальниками карток», – додає Сімс.
Банки висловили розчарування з приводу рішення, заявивши, що вони будуть індивідуально розглядати і визначати свою майбутню стратегію для мобільних гаманців і мобільних платежів.
За матеріалами:
banks.eu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас