«Енергоатом» встановив добовий рекорд виробництва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Енергоатом» встановив добовий рекорд виробництва

Енергетика
601
Атомникам вдалося забезпечити 62% потреб країни в електроенергії.
У березні поточного року НАЕК «Енергоатом» встановила добовий рекорд виробництва електроенергії, забезпечивши 62% потреб країни в електроенергії, — заявив директор департаменту ядерної енергетики та атомно-промислового комплексу Міненерговугілля Григорій Плачков.
За його словами, це стало можливим завдяки введенню в дію ПЛ 750 кВт «Рівненської АЕС-ПС «Київська» і використанню потужностей Хмельницької та Рівненської АЕС.
Він також додав, що такі показники є важливими не тільки в контексті дефіциту вугілля для теплових електростанцій в Україні, але і є доказом «значущості атомної енергетики для енергетичної безпеки України і стабільності економіки держави».
Міненерговугілля зі свого боку, за словами Плачкова, максимально сприяє своєчасному проходженню документів, необхідних для врегулювання проблемних питань роботи підприємств галузі.
Нагадаємо, раніше «Енергоатом» повідомляв, що енергоблок №3 Рівненської АЕС (ВВЕР-1000) підключений до енергомережі після завершення поточного ремонту. У НАЕК уточнювали, що після підключення тривало поступове планове підвищення потужності енергоблоку. Найближчим часом планується підключення турбогенератора ТГ-1 енергоблоку №1, після заміни блочного трансформатора Т-1.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас