У ГПУ розповіли про причини обшуків в "Укрнафті" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ГПУ розповіли про причини обшуків в "Укрнафті"

Фондовий ринок
220
Обшуки проводяться з метою пошуку доказів у кримінальному провадженні. З метою пошуку документів, що мають значення речових доказів у кримінальному провадженні, слідчими Генпрокуратури України, при підтримці Служби Безпеки України, проводяться обшуки в службових приміщеннях “Укрнафти”.
Про це повідомляє прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган у Facebook.
“У ході досудового розслідування встановлено, що продажі видобутої сировини здійснювалися, в основному, підприємствам, які входили в групу “Приват”, а тому керівники ПАТ “Укрнафта”, діючи в інтересах цих підприємств – покупців нафти, навмисне надавали Аукціонному комітету відомості про щільність нафти, що видобувається, які не відповідали її реальним фізико-хімічними характеристиками, зокрема, по місткості барелів в 1 тонні нафти (коефіцієнт барелізації)”, – зазначає Сарган. Повідомляється, що такі дії завдали збиток ПАТ “Укрнафта” на майже 140 млн гривень.
Правоохоронці проводять досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем службовими особами ПАТ “Укрнафта” протягом 2013-2015 років.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас