Депутати дозволили частково приватизувати гуртожитки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати дозволили частково приватизувати гуртожитки

Нерухомість
551
Народні депутати України проголосували за закон (№1076) “Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків” з пропозиціями, внесеними раніше президентом Петром Порошенком.
“Закон не містить політичних складових. Необхідність прийняття закону обумовлена складною соціально-економічною ситуацією в Україні, системними порушеннями законних прав громадян, які вимушені жити в гуртожитках, та врегулювання на законодавчому рівні питання забезпечення їхніх житлових прав”, — заявив перед голосуванням з трибуни парламенту автор законодавчої ініціативи, нардеп Андрій Шинькович.
При голосуванні парламентарії врахували пропозиції президента України до закону щодо забезпечення рівного права громадян на реалізацію права приватизації житлових приміщень у гуртожитках.
Також народні депутати підтримали пропозицію представника президента Ірини Луценко і виключили із закону норми щодо визначення категорій осіб, які мають право проживати в гуртожитку.
“Закон передбачає, що житлова площа в гуртожитку надається одиноким громадянам і сім’ям, які мають право проживати в гуртожитках, за рішенням адміністрації підприємства. При цьому ні в чинній редакції Житлового кодексу Української РСР, ні в законі, який розглядається, не визначені категорії осіб, які мають право проживати в гуртожитку. Прошу врахувати ці зауваження при голосуванні”, — заявила з трибуни парламенту Луценко.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас