ПриватБанк спілкуватиметься з Коломойським через посередника — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПриватБанк спілкуватиметься з Коломойським через посередника

Фондовий ринок
2574
ПриватБанк вибере міжнародно визнану компанію для ведення переговорів з колишніми акціонерами банку Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим.
“До кінця березня 2017 року загальні збори акціонерів Приватбанку затвердять технічне завдання, розроблене в консультаціях з персоналом МВФ, і почнеться процес найму міжнародно визнаної компанії (МВК) з відповідним досвідом, яка від імені банку буде вести переговори про умови реструктуризації та стягнення вищезазначених позик, а також інших проблемних позик”, – йдеться в Меморандумі між Україною і МВФ.
Звіти про перебіг реалізації реструктуризації будуть один раз на два місяці публікуватися на сайті банку.
“Очікується, що наглядова рада затвердить до середини травня 2017 року стратегію МВК з реструктуризації вищевказаних кредитів, яку передбачатися завершити до кінця червня 2017 року”, – сказано в Меморандумі.
Для реструктуризації кредитів потрібна “надійна і достовірна допоміжна інформація від позичальників і лізингоодержувачів про кінцевих власників, фінанси, основні напрямки діяльності, а також про належну оцінку вартості забезпечення”.
До кінця травня уряд ухвалить рішення щодо додаткової потреби в капіталі Приватбанку. А до кінця червня пропонується завершити реструктуризацію та підвищення рівня забезпечення або стягнення проблемних позик Приватбанку, включаючи позики, надані особам, пов’язаним з його колишніми власниками.
“Крім того, ми забезпечимо обрання спостережною радою банку МПК до кінця квітня 2017 року на основі прозорого процесу та обрання міжнародно-визнаної аудиторської фірми для проведення в наступні два роки піврічного детального перегляду кредитного портфеля (у відповідності до законодавства та нормативно-правових актів НБУ) з метою належного моніторингу процесу відновлення вартості активів”, – пообіцяла Україна.
Ці проміжні звіти, підготовлені аудиторською фірмою, будуть завершені до кінця вересня 2017-го, кінця березня 2018-го, кінця вересня 2018-го і кінця березня 2019-го.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас