НБУ змінив для банків з другої двадцятки за активами графік дотримання адекватності регулятивного капіталу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ змінив для банків з другої двадцятки за активами графік дотримання адекватності регулятивного капіталу

Фондовий ринок
410
Національний банк змінив для банків з другої двадцятки за величиною активів календар по дотриманню вимог щодо адекватності регулятивного капіталу (норматив Н2).
Про це йдеться в меморандумі про економічну і фінансову політику України, оприлюдненому на сайті МВФ.
Зміни стосуються банків з другої двадцятки (19 фінансових установ).
Згідно з оновленим графіком, вони повинні вийти на значення нормативу Н2 як мінімум 5% до квітня, тоді як у лютому в Нацбанку заявляли, що цей мінімум повинен бути досягнутий до кінця березня.
Що стосується банків з третьої двадцятки, то вони, як і раніше, повинні вийти на 5-відсоткове значення адекватності регулятивного капіталу до кінця червня.
“Ми попросили банки з груп I і II, які демонструють негативну операційну прибутковість у період до 2017 року включно, представити плани реструктуризації (включаючи квартальні цільові показники) до кінця квітня 2017, з переліком заходів, які повинні бути здійснені в наступні 36 місяців для подолання цього тренда і забезпечення життєздатності банків. До кінця червня 2017 року НБУ, в процесі консультацій з фахівцями МВФ і Світового банку, здійснить перегляд цих планів і, за умови їх адекватності, затвердить ці плани. Банки з групи III, у яких також спостерігається негативна прибутковість до 2018 року включно, повинні подати свої плани реструктуризації до кінця травня 2017 року, а НБУ має завершити перегляд цих планів до кінця липня 2017”, – йдеться в меморандумі з МВФ.
Норматив достатності регулятивного капіталу банків у лютому збільшився на 0,2 процентних пункти з 12,65% до 12,85%.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас