Електромобілі та безпілотники змінять міський ландшафт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Електромобілі та безпілотники змінять міський ландшафт

Технології&Авто
557
Автономний і електричний транспорт матимуть більший вплив на суспільство, ніж можна було б припустити, вважає Бенедикт Еванс, партнер венчурної фірми Andreessen Horowitz.
Істотно зміниться міський ландшафт, особливо в Сполучених Штатах.
Взяти, приміром, електрифікацію. Ми знаємо, що відмова від ДВС матиме позитивний вплив на екологію планети. Але, як вказує Еванс, багато що зміниться, коли зникне інфраструктура, підтримуюча зараз бензинові автомобілі. Більша частина автосервісів припинять роботу, тому що велика частина ремонту зосереджена навколо мотора. Зникнуть бензоколонки, а значить, і магазини, через які зараз проходить половина обороту тютюнової продукції в США.
Що стосується безпілотників, то кожна компанія, хоч якось залучена в цю індустрію, підкреслює, що кількість аварій за участю автономного транспорту скоротиться. Але переваги безпілотників полягають не тільки в переміщенні пасажирів з точки А в точку Б. Машини будуть паркуватися самостійно, у спеціальних гаражах і приїжджати звідти за сигналом. Це означає, що площі міських парковок звільняться для забудови.
Також Еванс вказує на те, що домашні системи зберігання енергії, призначені для потреб власників електромобілів, заодно допоможуть впоратися з піковими навантаженнями на мережу. Безпілотники зможуть їздити швидше і від порога до порога, тобто збільшиться дистанція між місцем роботи і місцем проживання, а це вплине на ринок нерухомості. Межа між особистим автотранспортом, громадським і таксі зникне.
Всі ці фактори разом призведуть до зміни міського ландшафту, особливо в США, більшість міст яких будувалися з урахуванням автотранспорту минулого покоління. В Європі ситуація інша, там машини — чужаки, а міста спочатку призначені для пішоходів, тому зміни будуть не так помітні, пише MIT Technology Review.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас