"Укрзалізниця" запровадила формульне ціноутворення на закупівлі дизпалива — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" запровадила формульне ціноутворення на закупівлі дизпалива

Фондовий ринок
215
“Укрзалізниця” оголосила тендер в системі ProZorro на придбання 90 тис. тонн дизпалива ыз застосуванням котирувань platt’s. Таким чином, компанія першою в Україні запровадила передову світову практику розрахунку вартості дизпалива з застосуванням “формули”.
“Тендерна документація передбачає, що, за умовами договору з переможцем торгів, щотижня автоматично перераховується вартість закупівлі із застосуванням індексу зміни ціни, — пояснив суть нововведення голова правління ПАТ “Укрзалізниця” Войцех Балчун. — Також запроваджується таке поняття, як “ціна тижня”. Вона буде розраховуватися в день підписання додаткової угоди.
Ціна тижні буде формуватися на основі ціни дизпалива у день проведення аукціону, помноженої на індекс зміни ціни. Індекс зміни ціни, у свою чергу, буде розраховуватися з застосуванням котирувань platt’s і курсів валют в день аукціону та в день підписання додаткової угоди”.
За словами Войцеха Балчуна, такий підхід найбільш об’єктивно відображає тенденцію на ринку нафтопродуктів, враховуючи зміну котирувань на світових ринках нафтопродуктів і курсову різницю. Особливо це актуально для великих обсягів закупівель, адже продукція відвантажується окремими партіями протягом певного періоду часу, а розрахунки здійснюються в основному за фактом постачання. “У нафтотрейдерів відпаде необхідність закладати заздалегідь завищену ціну продукту, а “Укрзалізниця” зможе закуповувати скраплений газ за справедливою ринковою ціною”, — переконаний голова правління ПАТ “Укрзалізниця”.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас