Технологічний сектор у Європі зростає швидше за всі інші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Технологічний сектор у Європі зростає швидше за всі інші

Технології&Авто
394
У першому кварталі 2017 року фондовий індекс STOXX Europe 600 Technology (SX8P), який відображає загальний стан європейського технологічного сектора, виріс на 12%, в той час як зростання всього ринку становив лише 4,8%.
Незважаючи на те, що технологічний сектор Європи все ще приблизно у вісім разів менший, ніж американський, який зараз становить $4,3 трлн, інвестори починають проявляти все більший інтерес до європейських ІТ-компаній.
Якщо в 2016 році найбільш швидкозростаючими секторами економіки в Європі стали гірничовидобувний (61,9% зростання) і нафтовий (зростання у 22,9%), в той час як технологічний виріс всього на 3,4%, то в першому кварталі цього року технологічні компанії вже значно випереджають усі інші.
Зростання індексу STOXX Europe 600 Technology, що відображає стан всіх публічних технологічних компаній Європи, в перші три місяці 2017 року склав 12%, в той час як європейські банки зросли лише на 4,6%, гірничовидобувні компанії — на 6,2%, а акції нафтових компаній впали більш, ніж на 3%.
Згідно з останнім звітом дослідницької групи банку Barclays, першою в світі компанією, чия ринкова капіталізація досягне $1 трлн, може стати Amazon. Одним з останніх нововведень компанії в роздрібній торгівлі став роботизований магазин, в якому немає ні кас, ні продавців, ні черг.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас