В КГГА повідомили, коли замінять старі тепломережі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В КГГА повідомили, коли замінять старі тепломережі

Казна та Політика
353
“Ми починаємо працювати з тепловими мережами. Місто виділило 66 мільйонів гривень цього року на заміну теплових мереж. Мінятися старі труби будуть на нові з попередньою ізоляцією, які фактично не втрачають тепла. Тобто на відстані в кілька кілометрів тільки 1% тепла може бути втрачений. Сьогодні втрати в тепломережах сягають 18%”, – про це під час брифінгу у понеділок сказав заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.
Також він зазначив, що цього року місто встановить індивідуальні теплові пункти з погодним регулюванням.
“Ми завершуємо встановлення лічильників і можемо констатувати, що цього опалювального сезону всі будинки розраховувалися вже за показниками лічильників, і починаємо нову програму – погодне регулювання. Ми цього року встановимо певну кількість індивідуальних теплових пунктів з погодним регулюванням, на це виділено 35 мільйонів гривень”, – зазначив він.
За його словами, погодне регулювання дасть можливість споживати будинку стільки тепла, скільки йому потрібно, залежно від температури повітря та погоди.
“Ми починаємо працювати над програмою оптимізації схеми теплопостачання міста Києва. Сьогодні тарифне питання стоїть як ніколи гостро і складові тарифу, які не стосуються паливної складової і газу, в достатньо серйозній мірі залежать від технічного оснащення будинків. Сьогодні можна за рахунок встановлення автоматики економити до 30% теплової енергії, це 30% грошей. Ми вже встановили в 70 будинках таку автоматику і маємо чіткі результати”, – розповів Пантелеєв.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас