Україна розраховує на імпорт з США 2,5-3 млн тонн антрациту - Насалик — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна розраховує на імпорт з США 2,5-3 млн тонн антрациту - Насалик

Енергетика
637
Україна розраховує на імпорт з США вугілля антрацитної групи в обсязі 2,5-3 млн тонн, повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.
“Зараз ми отримали інформацію, що з Америки можемо поставити близько 2,5-3 млн тонн вугілля. Я як міністр саме відправив в Держдеп лист про допомогу з антрацитною групою”, – сказав він журналістам у Києві в понеділок.
За його словами, енергогенеруючі компанії вже почали контрактування антрациту з ПАР та інших країн. За балансом Україні до кінця 2017 року необхідно імпортувати 4,7 млн тонн енергетичного вугілля.
На початку лютого В. Насалик зазначав, що приватні компанії ведуть переговори про постачання вугілля антрацитної групи з США в обсязі 1 млн тонн.
Як повідомлялося, голова НЕК “Укренерго” Всеволод Ковальчук вважає, що постачання антрациту на електростанції України повинно розпочатися не пізніше травня для забезпечення стабільної роботи енергосистеми, інакше можливі обмеження споживачів.
Міністерство енергетики та вугільної промисловості прогнозує до 1 травня 2017 року наявність запасу вугілля антрацитної групи (АШ+Т) в обсязі 182,6 тис. тонн, що в 2,7 рази менше, ніж на 29 березня (494,1 тис. тонн).
Згідно з оприлюдненою на сайті Міненерговугілля структурою палива ТЕС на квітень, запас вугілля газової групи (Г+Д) на 1 травня прогнозується в обсязі 1 млн 320,6 тис. тонн, що на 0,2% більше, ніж на 29 березня (1 млн 318,1 тис. тонн).
В цілому зниження запасів вугілля всіх марок на ТЕС України за місяць з лишком очікується на 17,1% (на 309 тис. тонн) – до 1 млн 503,2 тис. тонн.
Генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна” зазначав, що компанія вже законтрактувала одне судно з вугіллям антрацитної групи з ПАР, його поставка очікується на початку травня. В цілому ДТЕК у II-IV кварталах 2017 року планує імпортувати близько 2 млн тонн вугілля.
Про контрактування 225 тис. тонн вугілля антрацитної групи з ПАР за ціною близько $97/тонна (з урахуванням доставки і перевантаження) заявили представники “ТехНова” (контролює Дарницьку, Чернігівську, Черкаську та Сумську ТЕЦ). Очікуване прибуття перших суден – в кінці травня. Ведуться переговори про купівлю ще 450 тис. тонн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас