Україна увійшла до складу Транскаспійського транспортного маршруту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна увійшла до складу Транскаспійського транспортного маршруту

Казна та Політика
472
У Баку на початку квітня було ухвалено рішення про включення національної залізничні компанії “Укрзалізниця” до складу Міжнародної асоціації “Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут”. Рішення було прийнято одностайно на засіданні загальних зборів і правління об’єднання.
Про це повідомив голова правління ПАТ “Укрзалізниця” Войцех Балчун.
“Ми подали детальну інформацію про поточний стан компанії, ознайомили зі стратегією реформування “Укрзалізниці” на найближчі п’ять років і висловили своє бажання приєднатися до такого перспективного проекту, як “Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут”… Ставши сьогодні частиною цього транспортного коридору, ми отримали можливість впливати на стратегію його розвитку та позиціонування”, – поінформував В. Балчун.
Разом з тим, як зазначив сам керівник УЗ, поки що цей крок не несе конкретики: “Попереду – наповнення конкретним змістом домовленостей про наміри”.
Варто нагадати, що процес входження України в Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут розтягнувся майже на рік – ще 17 травня 2016 року тодішній директор з вантажних перевезень і логістики УЗ Іван Федорко від імені “Укрзалізниці” у Тбілісі підписав протокол про входження України в “Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут”.
Тоді ж була досягнута домовленість про зниження комплексної ставки за перевезення 40-футового контейнера (FEU) від станції Ізов до кордону з КНР (Достик) з 5559 доларів до 3980 доларів.
Разом з тим, демонстраційний рейс контейнерного поїзда за маршрутом Україна-Грузія-Азербайджан-Казахстан-Китай, здійснений на початку 2016 року, поки що залишається єдиним з боку України на Транскаспійському маршруті.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас