СБУ викрила розкрадання на 30 млн гривень у "Борисполі" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ викрила розкрадання на 30 млн гривень у "Борисполі"

Кримінал
508
В аеропорту “Бориспіль” правоохоронці викрили спробу розкрадання бюджетних коштів. Співробітники Служби безпеки України спільно з Бориспільською місцевою прокуратурою викрили розкрадання майже 30 млн гривень менеджментом державного підприємства “Міжнародний аеропорт “Бориспіль”.
Про це повідомляє прес-центр СБУ.
Повідомляється, що чиновники аеропорту уклали з комерційною структурою контракт вартістю понад 90 млн гривень на будівництво насосно-фільтраційної станції пально-мастильних матеріалів.
Станція відноситься до об’єктів критичної інфраструктури, а її будівництво затверджено планом розвитку аеропорту. Правоохоронці встановили, що менеджмент держпідприємства в кінці 2015 перерахував бізнесменам більше 28 млн гривень авансового платежу. Співробітники СБУ задокументували, що будівництво об’єкта досі не розпочато. Державні кошти через низку фіктивних фірм виведені організаторами угоди в “тінь”.
Під час обшуків в офісних приміщеннях аеропорту і комерційних структур оперативники СБУ виявили печатки фіктивних фірм, комп’ютери зі встановленими системами “Клієнт-Банк” і вилучили фінансову та бухгалтерську документацію, що свідчить про незаконне привласнення грошей аеропорту “Бориспіль”. Накладено арешт на рахунки комерційних підприємств, які були задіяні в проведенні фінансової операції.
Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії. Нагадаємо, раніше співробітники СБУ спільно з поліцією припинили у Києві діяльність підпільної майстерні з виготовлення вогнепальної зброї.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас