Розробник суперклею для вакцин залучив 4 млн фунтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розробник суперклею для вакцин залучив 4 млн фунтів

Технології&Авто
364
Стартап з Оксфордського університету SpyBiotech займається розробкою молекулярного «суперклею» для прискореного виробництва вакцин. На ранньому етапі фінансування спонсором компанії стали Google Ventures і Oxford Sciences Innovation (OSI).
Створена SpyBiotech методика виробництва вакцин базується на розробках біохімічного факультету Оксфордського університету і Дженнерівського інституту. Вчені виявили, що якщо розділити бактерію, що викликає стрептококовий фарингіт, на пептид і білковий компонент, то ці частини почнуть притягатися одна до одної. Прагнення до зв’язування створює біологічний «суперклей», за допомогою якого можна буде пов’язувати антигени не з патогенами, а з вірусоподібними частинками. Завдяки цьому ефективність і точність дії вакцини підвищаться.
Такий підхід дозволить за короткі терміни створювати вакцини від інфекційних захворювань. Експрес вироблення вакцин дозволить швидко зупиняти епідемії.
Стартап залучив £4 млн інвестицій від належного Alphabet венчурного підрозділу Google Ventures і університетського фонду Oxford Sciences Innovation. Інвестиції допоможуть SpyBiotech створити незалежне від університету підприємство. Найближчим часом стартап планує приступити до клінічних випробувань і запустити другий раунд фінансування.
За даними The Telegraph, Оксфордський університет переживає підприємницький бум. За останній рік у вузі сформувалося 21 незалежне підприємство, а загальна сума інвестицій в стартапи збільшилася в 5 разів і склала £52,6 млн.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас