Що робити, якщо загублено або вкрадено «номери» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що робити, якщо загублено або вкрадено «номери»

Технології&Авто
1923
Втрата номерного знаку автомобіля — не рідкість на українських дорогах. Вони найчастіше «злітають» в дощову погоду. Крім того, дрібні злодії чудово заробляють, вимагаючи викупи за зняті й нібито вкрадені номери. Що робити, якщо вже сталася неприємність?
При втраті номерних знаків автомобіля треба звертатися до сервісних центрів МВС. Якщо номерні знаки були викрадені, варто також звернутися до поліції. За їзду без номерних знаків загрожує адміністративна відповідальність.
При втраті або викраденні номерів у сервісному центрі МВС вам видадуть нові номерні знаки, а автомобіль потрібно перереєструвати. Всю цю процедуру можна пройти за 1-2 години.
У разі втрати номерів потрібно звернутися в територіальний сервісний центр з паспортом, ідентифікаційним номером та свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу, також потрібно привезти і сам автомобіль, позаяк процедура перереєстрації передбачає огляд транспортного засобу експертом. Працівники сервісного центру видадуть нові номерні знаки і нове свідоцтво про реєстрацію.
Якщо номери вкрадено, дії автовласників ті ж, але спершу треба звернутися до поліції, де отримати відповідну довідку про втрату номерів. Такий варіант має убезпечити водія від неприємностей, якщо машина зі старими номерами була занесена до бази розшуку.
Також зауважимо, що в разі повернення втрачених номерних знаків після видачі нових, старі вважаються недійсними і мають бути здані в сервісні центри МВС.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас