ЄБРР оцінив рівень проблемних кредитів в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР оцінив рівень проблемних кредитів в Україні

Кредит&Депозит
889
Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) оцінює рівень проблемних кредитів у банківській системі України в 30%.
Про це повідомив під час прес-конференції директор Європейського банку реконструкції і розвитку в країнах Східної Європи і Кавказу Франсіс Маліж.
“В Україні рівень проблемних кредитів становить близько 30%. Це дуже високий рівень, і ми працюємо з НБУ, Незалежною асоціацією банків і НАБУ над заходами з проведення фінансової реструктуризації”, – сказав він.
На думку представника ЄБРР, правильно діюча банківська система є ключовим елементом ринкової економіки.
Він нагадав, що новий закон про фінансову реструктуризацію, в розробці якого допомагали ЄБРР і Світовий банк, дає кредиторам і позичальникам можливість реструктурувати їхні кредитні угоди за допомогою добровільної позасудової процедури.
“Це по-справжньому революційна процедура, яка сприятиме вирішенню питань проблемних кредитів, відсоток яких в Україні один з найвищих у Європі. Вона надає учасникам ринку вкрай необхідний позасудовий механізм реструктуризації і сприяє збереженню робочих місць та відновлення господарської діяльності компаній”, – підкреслив Франсіс Маліж.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас