Китайський екзоскелет втричі дешевший від зарубіжних аналогів (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський екзоскелет втричі дешевший від зарубіжних аналогів (відео)

Технології&Авто
1016
Китайський стартап Fourier Intelligence розробив «натільного робота», або екзоскелет для людей з руховою дисфункцією. Винахід з’явиться на ринку протягом одного-двох років.
За словами Гу Цзе, керівника Fourier, екзоскелет важить 20 кг, заснований на конструкції промислових роботів і допоможе тим, хто пережив інсульт або травму хребта.
Рухові функції робота Fourier Х1 дозволяють йому ходити, сідати, вставати і підійматися по сходах, каже Гу. У нього чотири електричні приводи, два в стегнах і два в колінах, а також чотири батареї, що забезпечують 7 годин роботи, пише China Daily.
Стартап, заснований в 2015 році в шанхайському технопарку, намагався обійти конкурентів і в ціні на «натільного робота», щоб він став доступнішим від ізраїльського ReWalk або японського Cyberdyne. Ціна на нього має бути втричі нижчою, ніж у зарубіжних аналогів, які продаються зараз в діапазоні від $87 000 до $145 000.
У Китаї живуть 80 млн інвалідів, не здатних ходити. За оцінками спеціалістів, до 2020 року світовий ринок екзоскелетів буде оцінюватися в $1,8 млрд.
М’який екзоскелет, що полегшує рух на 23%, розробили інженери DARPA. На відміну від жорстких, він добре синхронізується з діями носія. Такі роботи також можуть бути корисні літнім людям, пацієнтам з хворобою Паркінсона, церебральним паралічем і тим, хто пережив інсульт.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас