SpaceX повторно запустить перший ступінь ракети Falcon 9 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SpaceX повторно запустить перший ступінь ракети Falcon 9

Світ
427
Американська аерокосмічна компанія SpaceX уперше проведе перезапуск першого ступеня ракети-носія Falcon 9, який здійснював політ і посадку в квітні минулого року. Подію, яка обіцяє стати революційною у сучасній космонавтиці, призначено на 30 березня.
У четвер 30 березня SpaceX зробить спробу повторно запустити і посадити перший ступінь Falcon 9, довівши, що це саме багаторазова ракета-носій. Вперше компанія запустила ракету 8 квітня 2016 року. Тоді перший степінь успішно доставив супутник на орбіту, повернувся на Землю і зробив м’яку посадку на плавучу платформу в Атлантичному океані.
При повторному запуску ракета повинна доставити на орбіту супутник зв’язку SES-10, який буде забезпечувати інтернетом і телебаченням жителів Центральної і Південної Америки.
Після виведення супутника на орбіту перший ступінь повернеться на Землю, де, як і минулого разу, здійснить посадку на плавучу платформу. Нещодавно на платформі була помічена гідравлічна роботизована установка. Як повідомляє The Register, пристрій дозволить швидко фіксувати і транспортувати перший ступінь ракети.
Бізнес-модель SpaceX будується на багаторазовому використанні перших ступенів ракет-носіїв, бо це дозволить здійснювати запуски частіше і з меншими витратами. Перший ступінь є найдорожчою деталлю багатоступінчастої ракети — його вартість становить кілька десятків мільйонів доларів. Голова SpaceX Ілон Маск раніше повідомляв, що перші ступені Falcon 9 можуть використовуватися повторно до 20 разів. В цьому році компанія збирається запускати ракети багаторазового користування Falcon 9 кожні два-три тижні і всього здійснити 27 запусків. Поки що рекордний показник для компанії — це 8 пусків на рік.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас