ЄК заблокувала злиття Лондонської та Франкфуртської бірж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄК заблокувала злиття Лондонської та Франкфуртської бірж

217
Єврокомісія заблокувала угоду з об’єднання найбільших операторів фондових ринків ЄС і Великобританії – Франкфуртської біржі (Deutsche Borse) і Лондонської біржі (London Stock Exchange).
Про це повідомила єврокомісар з конкуренції Маргрете Вестагер.
Вона запевнила, що намір Великобританії залишити ЄС (Brexit), який означає, що через два роки Лондонська біржа стане зовнішнім для ЄС фондовим майданчиком, ніяк не вплинув на рішення Єврокомісії у даній справі.
“Єврокомісія не може дозволити створення монополії, а це саме те, що сталося б в даному випадку”, – сказала пані Вестагер.
“Ні, Brexit ніяк не вплинув на наше рішення. На момент нашого рішення Великобританія є повноправним членом ЄС і буде ним залишатися ще тривалий час (до завершення переговорів про вихід – ред.). Ми виходимо з тієї ситуації, яку ми маємо на момент прийняття рішення”, – сказала вона.
“Дане рішення ухвалене з метою збереження необхідного рівня конкуренції на фондових ринках, – сказала пані Вестагер. – Компанії запропонували нам відмовитися від ряду своїх активів з надання фінансових послуг, для виконання європейських норм в рамках угоди по злиттю, однак ми дійшли висновку, на підставі ринкових тестів, що лише збереження структурної цілісності операторів дозволить забезпечити дотримання антимонопольного законодавства ЄС на фондовому ринку”.
Єврокомісар не змогла відповісти на питання, як блокування злиття операторів найбільших європейських фінансових майданчиків вплине на подальший розвиток європейського фондового ринку.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас