У НАЗК спростували повне припинення фінансування з боку США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НАЗК спростували повне припинення фінансування з боку США

Казна та Політика
351
Голова Нацагентства з запобігання корупції Корчак Наталія каже, що агентство США USAID продовжує давати гранти, але не на всі проекти НАЗК.
Про це вона повідомила у Facebook.
За словами Корчак, USAID (Агентство США з міжнародного розвитку) продовжить підтримувати проекти щодо фінансування політичних партій.
“Щодо співпраці USAID з НАЗК. Спростовую інформацію в частині повного припинення співпраці. Співпраця триває в частині політичних партій, і заплановані проекти будуть реалізовані. Ми не розриваємо відносин”, – написала Корчак.
При цьому, уточнив у Facebook член НАЗК Руслан Рябошапка, США виключили агентство з проектів підтримки антикорупційних органів і судової реформи.
“Участь НАЗК у проекті підтримки антикорупційних органів SACCI і в проекті по судовій реформі – “на паузі”, – заявив він.
Як відомо, 28 березня Рябошапка заявив, що USAID припинило співпрацю з НАЗК через скандальні поправки до е-декларування, які зобов’язали громадські антикорупційні організації звітувати про доходи.
Як відомо, 27 березня президент України Петро Порошенко підписав зміни до закону “Про протидію корупції”, згідно з яким члени антикорупційних громадських організацій зобов’язані подавати електронні декларації.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас