У Кличка кажуть, що китайці зацікавлені будувати метро на Троєщину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кличка кажуть, що китайці зацікавлені будувати метро на Троєщину

Казна та Політика
703
Представники китайських інфраструктурних корпорацій висловили зацікавленість у будівництві четвертої гілки метро в Києві, у тому числі добудові Подільсько-Воскресенського мосту.
Про це заявив заступник голови КМДА Микола Поворозник, повідомляє сайт міської влади.
“Проект будівництва четвертої гілки метро досить складний, оскільки вона має проходити наземно та підземно і включати в себе три пересадочних вузли. Цей проект потребує великих капіталовкладень. Тому для нас важливо, що така відома й потужна компанія зацікавилася цим проектом і виявила бажання та можливість його співфінансування”, – сказав чиновник.
Поворозник додав, що, за пропозицією китайців, Київ має профінансувати 15% від загальної вартості проекту, а Китайський Консорціум – 85%.
Він зауважив, що для можливості впровадження цього проекту Київ має, насамперед, заручитися підтримкою уряду та надати державні гарантії.
“За час перебування китайської делегації у столиці ми надамо максимум інформації про проект і організуємо зустрічі з усіма співвиконавцями для остаточного прийняття рішення”, – підсумував заступник мера Києва.
Як відомо, Київська адміністрація оцінює будівництво Подільсько-Вигурівської лінії метро на Троєщину у 31 мільярд 550 мільйонів гривень.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас