Кіпрський суд заморозив активи українського виробника сирів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кіпрський суд заморозив активи українського виробника сирів

Фондовий ринок
911
У березні окружний суд Нікосії в рамках судового процесу по стягненню заборгованості прийняв рішення про замороження всіх активів холдингової компанії Almira Holdings (Cyprus) Limited.
Таке рішення було прийнято в зв’язку з тим, що кіпрські судді запідозрили Олега Балюка у виведенні активів, що в результаті може дозволити власнику уникнути подальшого погашення багатотисячної кредиторської заборгованості.
Загальна заборгованість холдингу “Алміра” сягнула понад 50 млн доларів. Серед банків-кредиторів – “Укрсиббанк”, “Укрсоцбанк”, “Правекс-Банк”, “Креді Агріколь Банк”.
В кінці 2016 року “Укрсиббанк” подав позов на “Гадячсир” в господарський суд Полтавської області щодо стягнення простроченої заборгованості в розмірі в цілому 18,5 млн доларів і 138 млн гривень і паралельно другий позов до власника “Гадячсир” – ТОВ “Альміра”. Слідом за ним позов про стягнення боргу в розмірі 15,9 млн. доларів подав і “Укрсоцбанк”.
Адвокати “Креді Агріколь Банку”, якому підприємство заборгувало по кредиту 10 млн доларів, подали в поліцію заяву “про вчинення шахрайських дій посадовими особами та засновниками ТОВ «Гадячсир» по виведенню активів на третіх осіб з метою невиконання зобов’язань по кредитах, а також дії по доведенню до банкрутства, що призвело до неможливості погашення заборгованості перед банківськими установами”.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас