Фонд держмайна хоче запустити "електронний супермаркет" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд держмайна хоче запустити "електронний супермаркет"

Казна та Політика
273
Державні активи, вартість яких нижче 250 мільйонів гривень, що підлягають приватизації, повинні продаватися через електронний майданчик.
Про це на прес-конференції розповів голова Фонду державного майна Ігор Білоус.
“Ми відходимо від людського фактора, виключаємо інститут оцінювачів. Ціну об’єктів визначатиме ринок. Продаж буде здійснюватися через електронний майданчик. Наше завдання – позбутися активів, що обтяжують державу. Ви, напевно, про це не знали, але близько 10% малих об’єктів приватизації – це сауни”, – розповів Білоус.
Перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов, в свою чергу, додав, що підготовка до процесу приватизації малих об’єктів вимагає витрат більших, ніж потім держава отримує доходу.
“Процес настільки забюрократизирований, що потенційний інвестор не буде купувати у фонду державного майна. Хотілося б цей процес спростити, щоб це стало таким собі супермаркетом”, – заявив він.
“Хтось може хотіти придбати квартиру або машину дешевше, ніж на ринку. Повинна бути можливість подивитися, а що ж продає держава”, – зазначив Нефьодов.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас