Скільки заплатимо за газ з 1 квітня: на українців повісили ще один щомісячний платіж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки заплатимо за газ з 1 квітня: на українців повісили ще один щомісячний платіж

Енергетика
21964
Національна комісія, яка регулює сферу енергетики і комунальних послуг, 28 березня затвердила розмір абонплати за підключення до системи газопостачання, яку незабаром потрібно буде платити щомісяця на підставі потужності лічильника і незалежно від фактичного обсягу споживання.
Як пишуть Українські новини, з 1 квітня ціна на газ для населення буде розділена на дві складові:
- на ціну газу як товару (4 942 гривень/тис. куб. м плюс гранична торговельна націнка газопостачальної компанії 3,2%);
- на абонплату за підключення до мереж.
Згідно з рішенням Кабміну, таку абонплату встановлює НКРЕКП на підставі приєднаної потужності кожного споживача (типу газового лічильника). В тариф закладено витрати “Укртрансгазу” на транспортування газу магістральними газопроводами до газорозподільних систем (близько 23% в структурі тарифу).
Скільки заплатимо за газ з 1 квітня: на українців повісили ще один щомісячний платіж
Для прикладу, з 1 квітня тариф на розподіл газу для побутових споживачів компанії “Київоблгаз” становитиме 2,549 коп./куб. м на годину, для промислових – 3,607 коп./куб. м на годину (всі тарифи без ПДВ). При цьому в Києві для побутових і непобутових споживачів ПАТ “Київгаз” тариф буде однаковий – 1,273 коп./куб. м на годину.
Зараз встановлено кінцеву ціну на газ для населення, яка становить 6 879 гривень/тис. куб. м з урахуванням всіх витрат на транспортування, податки та торгові націнки.
Нагадаємо, 27 квітня 2016 року Кабінет міністрів України прийняв рішення привести внутрішні ціни на газ до рівня ринкових. В результаті цього тарифи для населення підвищилися на 100%.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас