У скільки оцінювали українську "дочку" Сбербанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У скільки оцінювали українську "дочку" Сбербанку

Фондовий ринок
1760
Покупці української “дочки” Сбербанку раніше оцінювали актив в 450-680 мільйонів доларів.
Співрозмовники видання запевняють, що один з нових власників банку Григорій Гусельников вів переговори з Сбербанком і раніше, але тоді продавець міг диктувати свої умови і угода не відбулася.
“Ціна оголошеної вчора угоди невідома. Раніше потенційні покупці оцінювали українську “дочку” Сбербанку в 450-680 млн доларів”, – пише видання.
Як відомо, Григорій Гусельников (через Norvik Banka) придбає 45%, Саїд Гуцерієв – 55%.
Як пояснив Гусельников, AS Norvik Banka і він сам підписали угоду про участь в інвестиційному консорціумі з придбання українського підрозділу російського Сбербанку.
“Ця угода дозволить запропонувати українським клієнтам обслуговування, побудоване на європейських принципах якості, прозорості та доступності, зберігши технологічний рівень банку”, – сказав Гусельников.
“Ми підтримуємо європейський вибір України і віримо, що своєю роботою зможемо сприяти майбутньому економічному зростанню країни”, – додав він.
За словами голови Norvic Banka Олівера Брамуелла, українська економіка пройшла нижчу точку кризи.
Гусельников також зазначив, що разом з основною угодою AS Norvik Banka запланував ряд заходів щодо скорочення присутності на російському банківському ринку.
Це дозволить підняти ефективність інвестицій і ліквідувати ряд політичних ризиків, пов’язаних з географією роботи банку, уклав він.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас