Нові правила оформлення віз в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові правила оформлення віз в Україну

Казна та Політика
2353
Згідно з Постановою, іноземці тепер зможуть оформити разову візу на термін до 30 днів для поїздок з діловою або туристичною метою, подавши документи онлайн, що раніше було неможливим.
У терміновому порядку віза оформляється не більше, ніж протягом 5 робочих днів з дня подання необхідних документів (раніше такий термін не повинен був перевищувати 15 календарних днів).
У звичайному порядку – не більше, ніж протягом 10 робочих днів з дня подання необхідних документів, за винятком випадків, коли необхідно проводити додаткові перевірки (раніше такий термін становив не більше 15 календарних днів).
Консульський збір за оформлення візи будь-якого типу (B, C і D) зменшений до 65 доларів США. Раніше сума консульського збору залежала від кількості в’їздів в Україну, передбачених візою, і становила 85, 130 або 200 доларів США відповідно.
Для отримання візи в пункті пропуску через державний кордон передбачено нову підставу. Тепер громадяни певних країн (Австралії, Республіки Індія, КНР, ОАЕ, Республіки Сінгапур і т.д.) можуть отримати візу на термін до 15 днів в пункті пропуску через державний кордон, якщо метою їхнього візиту є туризм або ділова поїздка. Раніше діловий характер поїздки не давав права отримати візу таким чином.
Збільшується термін дії довгострокової візи D: тепер довгострокова віза оформляється як багаторазова на 90 днів (раніше така віза оформлялася тільки як разова на 45 днів).
Нова підстава для отримання короткострокової візи C: тепер короткострокову візу можуть отримати іноземці, які нададуть документи, що підтверджують право власності на нерухомість на території України, що не було передбачено раніше.
Спрощуються вимоги до запрошень приймаючої сторони: для оформлення короткострокової візи, серед інших документів, досить подати запрошення, оформлене на офіційному бланку української юридичної особи із зазначенням певних відомостей про іноземця; або нотаріально оформлене запрошення фізичної особи. Раніше було потрібне подання запрошення, оформленого в Державній міграційній службі.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас