Названо «індекс курятини» для ЄС і України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо «індекс курятини» для ЄС і України

Аграрний ринок
954
Експерти Асоціації постачальників роздрібних мереж України промоніторили європейські торговельні мережі, щоб вивчити цінники на куряче м’ясо і з’ясувати, чи не переплачують українці.
Виявилося, що в Естонії можна знайти куряче м’ясо як охолоджене, так і заморожене власного виробництва і литовське за ціною від 2,8 євро за кілограм (стегна) до 4,6 євро (філе). Про це на своїй сторінці у Facebook написав глава асоціації Олексій Дорошенко.
У Литві кілограм бройлера обійдеться в 3,7 євро, а так звана «сімейна колекція», в яку входить стейк і м’ясо стегна, – в 4,7 євро. Філе продається за 5,9 євро/кг. Угорці купують куряче крило по 2,2 євро, стегна і тушку бройлера по 2,6 євро, грудки 5,1 євро, а філе по 8,3 євро/кг
У Польщі, як у країні з найдешевшими продуктами, вартість бройлера і крилець становить 1,4 євро за кілограм, ніжок – 2,3 євро, а філе – 3,7 євро/кг. У Франції за кілограм стегон доведеться віддати 8 євро, за філе 15,2 євро, а за грудки цілих 16,4 євро.
В Україні бройлер обійдеться в 1,4 євро, крила в 1,5 євро, гомілка в 1,6 євро, стегно в 2 євро, а філе в 2,4 євро/кг
Тобто, куряче філе в Україні найдешевше, а інші види м’яса коштують так само, як у Польщі.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас