"Акорди Хортиці" наповнять запорізьку весну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Акорди Хортиці" наповнять запорізьку весну

Світ
212
26 березня 2017 року в Запоріжжі стартував фінальний тур XVII Міжнародного конкурсу-фестивалю дитячого і юнацького виконавського мистецтва “Акорди Хортиці”, який зібрав талановитих юних музикантів з усієї України. Попередні прослуховування учасників пройшли на початку лютого. Фінальний тур продовжиться до 31 березня 2017 року.
В п’ятницю, 23 березня, відбулася прес-конференція організаторів фестивалю. У ній взяли участь директор конкурсу-фестивалю заслужений працівник культури України Віра Мартиненко, художній керівник конкурсу, головний диригент академічного симфонічного оркестру Запорізької обласної філармонії народний артист України В’ячеслав Редя, а також генеральний директор Запорізької обласної філармонії, заслужений працівник культури України Ірина Конорева і піаніст, лауреат міжнародний конкурс, член жюрі Олександр Синчук.
Віра Мартиненко у своєму зверненні трохи відкрила завісу майбутнього конкурсу: “Наш конкурс практично єдиний в Україні, де діти можуть виступити солістом з оркестром. Конкурс на право виступити із запорізьким академічним симфонічним оркестром дуже напружений: із 120 конкурсантів у фінал вийшли тільки 27 обраних. Для наших учасників фестиваль відкриває можливості продемонструвати свою майстерність, свій талант і результат своєї праці перед величезною аудиторією, а також отримати підтвердження важливості своєї роботи від вдячних слухачів. Є і матеріальний стимул. Фінансова підтримка Індустріалбанку для нас дуже значима. Упевнена, що премії зможуть стати хорошою поддержкойдля учасників, адже мистецтво окрім щоденної праці вимагає і фінансової підтримки”.
Індустріалбанк в 2017 році став партнером фестивалю і не лише здійснив фінансову підтримку, але й заснував премії найталановитішим учасникам: “Хочу виразити глибоку вдячність та подяку організаторам фестивалю за їх титанічну працю, – прокоментував Михайло Букрєєв, Голова Правління Індустріалбанку, – Для нас велика честь підтримати конкурс і допомогти розвитку обдарованих дітей та молоді. Музыка не знає меж та умовностей, це універсальна мова і потужна непереможна сила, проникаюча в серця і душі людей. Вона зближує народи і дарує надію. Завдяки участі у фестивалі юні таланти знатимуть, що їх праця важлива, і отримають заслужені нагороди”.
“Важливо, щоб діти побачили рівень тих, хто їх оцінюватиме, і щоб вони прагнули до того, щоб бути краще нас. Члени жюрі відкриють фінальний етап фестивалю 27 березня своїм концертом в Запорізькій обласній філармонії. Видатні музиканти подарують слухачам незабутнє свято музики”, – коментує один з головних організаторів і натхненників конкурсу В’ячеслав Редя. Закриття фестивалю відбудеться 31 березня 2017 року в 13:00 гала-концертом учасників-переможців. За роки існування конкурсу в нім взяли участь більше 6 тисяч юних музикантів з Австрії, Вірменії, Грузії, Китаю, Сербії, Чехії, США, Росії, Японії, Литви, а також з усіх куточків України. Щорічно кількість учасників конкурсу зростає, хоча закордонних учасників стало помітно менше. Проте, на конкурс 2017 року подали заявки скрипалі – юні громадяни США, Норвегії, Англії і піаністи з Литви.
За матеріалами:
Індустріалбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас