"Є небезпека": В АП заявили, що запровадження безвізу з ЄС можуть перенести — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Є небезпека": В АП заявили, що запровадження безвізу з ЄС можуть перенести

Казна та Політика
8262
Терміни надання громадянам України права на безвізовий в’їзд на територію Європейського Союзу можуть перенести.
Про це в інтерв’ю газеті “Сегодня” заявив заступник голови Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв.
“Ви знаєте, небезпека існує завжди. Але оскільки цього рішення ми чекали майже рік, думаю, тиждень-другий погоди не міняє. Але ми на правильному шляху, на завершальній стадії, і вже країни-партнери, в тому числі колишні скептики, відповідають: “Безвіз буде”, – сказав він.
За словами Єлісєєва, в Києві розраховують, що вже 5 квітня питання безвізу для України буде обговорено, а 6 квітня буде проголосовано відповідне рішення в Європейському парламенті.
“Ми щиро розраховуємо, що після цього своє слово має сказати Рада міністрів ЄС, тобто держави-члени. Таким чином, якщо не трапиться форс-мажорів, влітку громадяни України отримають право на безвізовий режим поїздок до країн Шенгенської зони”, – зазначив заступник голови АП.
Він також прокоментував інформацію про те, що Франція блокує розгляд рішення безвізу для України, поки там не пройдуть президентські вибори.
“Ще раз підкреслюю, на сьогоднішній день сформувався консенсус серед всіх країн-членів ЄС, в тому числі і Франції, щодо важливості надання Україні безвізового режиму. І ми дуже цінуємо підтримку тієї ж Франції, Німеччини, Нідерландів або навіть взяти таку країну, як Люксембург. Для країн ЄС це вже стає справою честі і справою довіри до того, що вони обіцяють”, – резюмував Єлісєєв.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас