Westinghouse Electric скоро оголосять банкрутом - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Westinghouse Electric скоро оголосять банкрутом - ЗМІ

Енергетика
3424
Westinghouse Electric, «дочка» Toshiba, яка обслуговує атомні електростанції, буде оголошена банкрутом через збитки, які досягли майже 7 млрд. доларів, повідомляють джерела. Крім того, ще близько 2 млрд. доларів збитків принесе сама процедура банкрутства.
31 березня Toshiba повідомить кредиторам, що подасть заяву про неспроможність Westinghouse Electric відповідно до глави 11 закону США про банкрутство. Банки-кредитори – Toshiba Sumitomo Mitsui Banking і Mizuho Bank – кваплять з банкрутством, побоюючись зростання збитків.
У квітні має вирішитися питання про те, чи пролонгують кредитори синдиковані кредити.
У квітні-грудні 2016 року операційний збиток Toshiba через знецінення активів склав 4,78 млрд. доларів, чистий збиток за рік досягне приблизно 3,44 млрд. доларів, роком раніше збитки були ще значнішими.
Відповідно до глави 11 американського закону про банкрутство винесення рішення про неспроможність компанії не потрібно. Якщо компанія представить прийнятний для суду і кредиторів план реорганізації, вона зможе повернутися до роботи.
Однак борг Westinghouse в розмірі 6,3 млрд. доларів залишиться на Toshiba. Можливий покупець «дочки» навряд чи візьме на себе борги. В результаті Toshiba готова розлучитися з найціннішим активом – напівпровідниковим підрозділом.
З цією американською компанією Україна співпрацює з 2000 року. У 2014 році сторони домовилися про постачання ядерного палива на деякі блоки українських АЕС до 2020 року. При цьому в Westinghouse заявляли, що можуть монополізувати ринок. Київ запевняв про готовність повністю перейти на американське ядерне паливо. Тепер же банкрутство компанії загрожує серйозними проблемами українській атомній енергетиці.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас